top of page

צ'ילי צמחוני צבעוני

מנה עיקרית בריאה, עשירה בקטניות התורמות לאיזון רמות הסוכר והכולסטרול כחלק מתזונה ים תיכונית ושמירה על הלב וכן ויטמין C החיוני לבריאות החניכיים

מצרכים

125 גר' שעועית אדומה יבשה או 250 ג' שעועית אדומה קפואה 

2 בצלים קצוצים 

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

4 גבעולי סלרי פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ 

6 שיני שום כתושות 

2 כפות עלי אורגנו טריים 

1 כף עלי קורנית טריים 

1 כפית מלח ים 

1 כפית גרגרי כוסברה טחונים 

1 כפית כמון 

1 כף פפריקה מתוקה 

2 פלפלים אדומים 

1 פלפל צהוב 

1 פלפל כתום 

1 פלפל ירוק בהיר 

1 פלפל חריף (אופציונלי) 

400-600 גר' עגבניות משומרות מרוסקות 

טבסקו 

מיץ לימון 

עלי פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים

אופן הכנה

משרים את השעועית 12 שעות, מבשלים עם הרבה מים עד שהיא רכה ומסננים. ניתן לבשל קודם ולשמור בקירור/ הקפאה. 

אם משתמשים בשעועית קפואה מפשירים במים רותחים

בסיר גדול ורחב מחממים שמן זית ומתחילים בתהליך הזעת הירקות

מתחילים עם הבצלים עד ששקופים 

מוסיפים גזר וסלרי ומערבבים 3 דקות, 

מכניסים לסיר את הפלפלים ומערבבים כ-5 דקות. 

מוסיפים את התבלינים: אורגנו וקורנית קצוצים, כמון, כוסברה טחונה, פפריקה ושום כתוש מערבבים כדקה 

מכניסים את העגבניות לסיר, ממליחים, מוסיפים מעט טבסקו. 

מוסיפים את השעועית המבושלת או הקפואה ומביאים לרתיחה.

 מבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כ-20 דקות טועמים ומתקנים תיבול.

 מפזרים עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים ומעט מיץ לימון.

bottom of page