פיצת עדשים
מבוסס על מתכון של אסי רוז, פיצה ללא גלוטן ועשירה בחלבון ואינדקס גליקמי נמוך
מצרכים
לבסיס:
4 ביצים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס משקה סויה ללא סוכר
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות מייפל טבעי
כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
1 כוס קמח עדשים כתומות
שן שום כתושה
1 כפית אורגנו
1/2 כפית מלח
לציפוי:
4 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
1/4 כוס מים
מלח, פלפל, שום כתוש
1/2 גבינה צהובה מגוררת
זיתים/ פטריות/ עלי בייבי
אופן הכנה
בסיס הפיצה:
נכניס לבלנדר את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר בו הם רשומים: ביצים, שמן, חלב צמחי, טחינה, סירופ מייפל, אבקת אפיה, קמח עדשים, מלח פלפל, אורגנו ושום. נטחן טוב טוב את המסה בבלנדר עד שמתקבלת עיסה חלקה וכתמתמה.
נמרח מעט שמן זית על תחתית התבנית אפיה ונשפוך את הבלילה שהכנו לתבנית האפיה, נשטח את הבלילה עם לקקן לשכבה אחידה ודקה ונכניס לתנור ל5 דקות של אפיה ראשונה. כאשר הבצק מתייבש וכשאנחנו נוגעים בו הוא אינו נדבק לנו לאצבע.
רוטב:
שמים את כל המצרכים בסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך כדי ערבוב 10 ד' ומוסיפים מים לפי הצורך.
מורחים שכבה דקה ומעליה מעט גבינה צהובה מגורדת ומסדרים מעט ירקות.
מכניסים לעוד 5 ד' אפיה ואז מעלים למדף העליון עד שמתקבל צבע שחום ויפה. לשים לב לא לשרוף.