top of page

עוגיות עדשים

עוגיות בריאות, מכילות חלבון. הילדים יחטפו אותן מיד כשיוצאות מהתנור

מצרכים

2 כוסות קמח כוסמין

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

1/2 כפית מלח

2 כפיות קנמון

1 כוס סוכר קנים

100ג' חמאה רכה

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל אכותית

1.5 כוסות עדשים ירוקות מבושלות (לבשל ב6 כוסות מים רתיחה עדינה 30 ד')

1 כוס פתיתי שבולת שועל

60ג' קוקוס

מעט שבבי שוקולד צ'יפס

אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים בהרבה מים במשך 30-40 דקות עד שרכות מאוד ומצננים

  2. מחממים תנור ל-190 מעלות

  3. מכינים 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה

  4. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים היבשים חוץ מהשוקולד ומערבבים

  5. מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים

  6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית בלבד

  7. בעזרת 2 כפיות מניחים כדורי תערובת על נייר האפיה במרחק של כ-2      ס"מ אחד מהשני

  8. אופים 15-18 ד' עד לקבלת צבע ומצננים

  9. אפשר לפזר מעל סוכר וניל

bottom of page