top of page

סלט עדשים שחורות

סלט מזין ומשביע, מכיל חלבון מהצומח, נוגדי חמצון, ברזל ובעל אינדקס גליקמי נמוך לאיזון רמות הסוכר כחלק מתזונה ים תיכונית

מצרכים

1 כוס עדשים שחורות שטופות היטב 

חצי צרור מכל אחד: שמיר, פטרוזיליה, כוסברה (לפי הטעמים שאוהבים) 

בטטה חתוכה לקוביות 

6-7 עגבניות שרי חצויות 

חופן חמוציות ללא סוכר 

מעט גבינה בולגרית מפוררת (אפשרי) 

כף שמן זית 

מיץ מלימון אחד 

מלח, פלפל גרוס גס

אופן הכנה

מבשלים את העדשים השחורות בהרבה מים 15 דקות, מסננים ומצננים 

אופים את הבטטה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-30 ד' על נייר אפייה עם תרסיס שמן זית ומצננים 

מערבבים היטב את המרכים ומוסיפים את השמן זית ולימון 

ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר בקופסא אטומה במקרר

bottom of page