סלט סלק בויניגרד תפוזים
סלק מעולה לסובלים מעצירות עקב תכולת סיבים גבוהה, נחשב סופר פוד בגלל נוגדי החימצון שבו שמזינים את החניכיים. הסלט מרשים ומתאים לאירוח חגיגי
מצרכים
3 סלקים צעירים, טריים וחלקים-שטופים היטב
1 בצל סגול קלוף ופרוס דק
300 גר' עלים צעירים מעורבבים (עם עלי סלק צעירים) או עלי חסה ובייבי
פלחי תפוז מתפוז אחד (או פרי העונה נקטרינה/אפרסק/אגס)
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים במחבת חומרים
לרוטב וינגרד תפוזים:
4 כפות לימון
8 כפות מיץ תפוזים
1 כף חומץ בלסמי
3 כפות תרכיז רימונים
1 כף דבש איכותי
10 כפות שמן זית מעולה או שמן זרעי ענבים (או 6 כפות שמן אגוזים)
עלי קורנית טריים משני ענפים
1 כפית מלח הימלאיה
פיסות קטנטנות של פלפל אדום טרי או מיובש (במידת חריפות בינונית)
רצועות קליפת תפוזים מתפוז אחד
1 כף חומץ אגוזים
אופן הכנה
מניחים את שורש הסלק (אפשר למרוח מעט שמן קנולה על קליפתם) בתבנית אפייה גדולה בתנור מחומם מראש.
אופים בחום 160 מעלות למשך כ-50 דקות עד שעה ורבע (לפי גודל הסלק)
עד כאן ניתן להכין גם יום-יומיים מראש.
להכנת הרוטב מערבבים בקערה קטנה: מיץ תפוזים ומיץ לימון/ליים, דבש, מלח, פלפל חריף, עלי קורנית (כדאי מאוד למעוך אותם להדגשת הארומה). מזליפים שמן בזרם דק לקערת הרוטב תוך כדי ערבוב במטרף. טועמים ומתקנים את התיבול כדי לקבל איזון בין הטעמים: מתוק-חמוץ-מלוח-מריר-חריף-שומני.
מקלפים את הסלק המקורר וחותכים לפרוסות דקות
בקערה מערבבים היטב את העלים הצעירים ופרוסות הבצל הסגול עם מחצית הויניגרד.
מעבירים את העלים הצעירים המטובלים ברוטב לקערת ההגשה ומסדרים את פרוסות הסלק.
מטפטפים את שאר הרוטב מעל הסלט (נזהרים לא להטביע את הסלט!).