top of page
מרק עדשים ירוקות וכתומות
נזיד עדשים שעבורו קיים חשש שתמכור את אחיך. מלא חלבון ויכול להיות ארוחת ערב חלבונית משביעה בערב חורפי קר או מנה ראשונה בארוחת צהריים. מתאים כחלק מתזונה ים תיכונית
מצרכים
1 בצל גדול קצוף דק
2 גזרים חתוכים קטן
2 כוסות עדשים ירוקות שטופות היטב
1/2 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
כף מלח הימלאיה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף כמון טחון
1 כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
כף חרדל דיז'ון (אופציונלי)
8 כוסות מים
אופן הכנה
מטגנים את הבצל עד הזהבה בשמן זית
מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2 דקות
מוסיפים את 2 סוגי העדשים, מים ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות
לקראת סיום הבישול מוסיפים את התבלינים ומתקנים תיבול לפי הצורך
חשוב לערבב מדי פעם במהלך הבישול ולהוסיף מים לפי הצורך
לאחר שמסירים מהאש להוסיף מיץ לימון וחרדל
bottom of page