top of page

מרק כתום הודי

מנה עשירה בחלבון מהצומח, נוגדי חימצון וטובה לאיזון רמות הסוכר כחלק מתזונה ים תיכונית

מצרכים

6 כפות שמן זית 

2 בצלים גדולים חתוכים דק 

2 כוסות עדשים כתומות שטופות 

4 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות גס 

250 גרם דלעת חתוכה גס 

1 כף ג'ינג'ר טרי מרוסק 

1 כף אבקת קארי או גרם מסאלה 

1 כפית זרעי כוסברה טחונים 

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי 

1/2 כפית קינמון טחון 

3 ליטר מים מיץ מלימון אחד 

מלח ופלפל לפי הטעם 

עלי כוסברה קצוצים

אופן הכנה

מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה 

מוסיפים ג'ינג'ר וכל התבלינים חוץ מהמלח. 

מעבירים את קוביות הדלעת והבטטה לתוך סיר המרק ואת המים, מרתיחים ומנמיכים את הלהבה. 

מבשלים 15 דקות מוסיפים את העדשים, מבשלים עוד 15 דקות ולאחר מכן מוסיפים את המלח 

טוחנים הכל בבלנדר מוט ומוסיפים מים לפי הצורך 

מתקנים תיבול, אם צריך 

מוסיפים מיץ לימון

bottom of page