top of page
מרק אפונה יבשה
מרק עשיר וסמיך, עשיר בחלבון מהצומח, בעל אינדקס גליקמי נמוך, מתאים כחלק מארוחת ערב בתזונה ים תיכונית
מצרכים
1 כפית שמן זית
1 בצל קצוץ
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס אפונה יבשה
מלח, פלפל שחור
1 כפית כמון
4 כוסות מים
אופן הכנה
שוטפים היטב את האפונה
מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד הזהבה
מוסיפים את הבטטה החתוכה, אפונה ומים ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש קטנה במשך כשעה וחצי עד שהאפונה הופכת לדייסה. חשוב לערבב מדי פעם למניעת הידבקות
לקראת סיום הבישול מוסיפים את המלח והתבלינים
bottom of page