top of page

ממרח חומוס

חומוס הוא אחת מארוחות הבוקר האהובות עלי (כן כן חומוס הוא ארוחת בוקר). בחורף אני אוהבת אותו חם בשבת בבוקר ובאמצע השבוע כממרח קר בו אני טובלת ירקות חתוכים.
החומוס הוא אחת המנות הבריאות ביותר, מכיל הרבה חלבון ולכן מהווה ארוחת בוקר מזינה ומשביעה לאורך זמן לצורך שמירה על משקל גוף תקין ומכיל שפע ויטמינים מקבוצת B ולכן טוב לשיפור מצב הרוח

מצרכים

2 כוסות גרגרי חומוס (רצוי זן הדס או חומוס קטן אחר)

המון מים להשרייה

מים לבישול

חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מיץ לימון

2 שיני שום

כפית מלח הימלאיה

1 כוס מים

1/2 כוס ממי הבישול

אופן הכנה

משרים ללילה או לפחות 10 ש' את החומוס בהמון מים. הוא סופג הרבה מים לכן צריך לשים כמות גדולה של מים

מסננים את החומוס, מבשלים כשעה במים (10 סמ מעל גובה החומוס). 

כשמתחיל לרתוח מסירים את הקצף בעזרת כף. 

החומוס חייב להיות רך מאוד ולכן יש לבדוק אחרי שעה אם הוא כבר רך ואם לא להמשיך לבשל עד ריכוך מלא

בבלנדר שמים חומוס, לימון, טחינה גולמית, שום, מלח, מים ומי בישול וטוחנים היטב, מוסיפים מים לפי הצורך.

חשוב: אם אוכלים חם להוסיף לפי המרקם הרצוי, אם מצננים המרקם צריך להיות נוזלי יותר כי מתקשה בזמן הקירור

טיפ: מכיוון שרוב זמן העבודה הוא בישול והשרייה אני תמיד מבשלת לפחות 1 קג חומוס, מחלקת למנות ושומרת במקפיא. כך תמיד יש לי חומוס זמין למגוון מנות

bottom of page