top of page

מאפה שבולת שועל ופירות

קינוח מרשים ומשביע, בעל אינדקס גליקמי נמוך

מצרכים

4 כוסות שיבולת שועל עדינה או 3.5 כוסות שיבולת שועל עדינה+ 1/2 כוס נבט חיטה

1/2 כוס סוכר חום בהיר

1/2 כוס דבש

2 כפות שמן קנולה

1/2 כוס טחינה גולמית או 1/4 כוס טחינה גולמית+ 1/4 כוס "שקדיה"

1 כף שטוחה קינמון

2 כפיות תמצית וניל איכותית

1-2 כפות סירופ מייפל טהור (אופציונלי)

פירות בעונת החורף:

6 בננות

6 תפוחי עץ או 8 אגסים גדולים או תערובת של שניהם

2-3 כפות מיץ קלמטינה או לימון

1 כפית שמן קנולה או חמאה

1 כף סוכר חום בהיר או סירופ מיפל אמיתי

מעט אוכמניות מהקפאה או ריבת אוכמניות ללא תוספת סוכר

פירות לעונת הקיץ:

8 משמשים

6 נקטרינות

100 גרם פטל טרי או מהקפאה (אופציונלי)-אין צורך אם מגישים עם רוטב פירות יער

אופן הכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות).

2. במעבד מזון מערבבים טחינה, שקדיה, דבש, שמן, סוכר חום, קינמון ותמצית וניל.

3. מוסיפים את שיבולת השועל ונבט החיטה ומערבבים בכף.

4. מפזרים מעט מפירורי הבצק בתבנית זכוכית/קרמיקה משומנת.

5. חותכים את הפירות ומסדרים אותם מעל התערובת שבתבנית. מפזרים מעט סוכר מעל הפירות ואת הצימוקים/פטל (לפי העונה).

*בפירות החורף יש להוסיף מיץ קלמנטינה ואת הסוכר ולאפות כ-10 דקות את הפירות.

6. מפוררים ומפזרים את שאר הבצק מעל שכבת הפירות ואופים כחצי שעה.

bottom of page