top of page

לביבות קינואה וירקות

לביבות אפויות, פריכות, מתובלות ופשוט מעולות. אצלי בבית נחטפות מיד כשיוצאות מהתנור. ארוחה מושלמת בליווי סלט עלים עם שפע חלבון מהצומח

מצרכים

שמן זית 

1 כוס קינואה 

מלח פלפל שחור גרוס גס 

2 גזרים

2 קישואים, שטופים 

2 בצלים, קלופים

1/2 חב' פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק 

1 כפית מלח 

1/4 כפית כמון טחון 

1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה (גרגרי כוסברה טחונים) 

3 ביצים  טרופות 

1/2 כוס קוואקר 

4 כפות קמח כוסמין

אופן הכנה

 שוטפים היטב את הקינואה שמים בסיר עם 1 1/4 כוסות מים רותחים ומבשלים 10 ד' על רתיחה קלה,  מניחים לצינון

קוצצים את עשבי התיבול 

מגרדים גס את הירקות (אני עושה את שני השלבים האלו במעבד מזון) 

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה 

משמנים תבנית אפייה בנדיבות בשמן זית ויוצרים לביבות שטוחות 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל210 מעלות ל20 ד', הופכים את הלביבות ואופים עוד 10 ד'

bottom of page