לביבות עדשים כתומות ובטטה
לביבות טעימות ומזינות, מכילות חלבון מלא, בעלתו אינדקס גליקמי נמוך לאיזון רמות הסוכר כחלק מתזונה ים תיכונית
מצרכים
2 כוסות עדשים כתומות שטופות היטב
3 בטטות בינוניות מקורצפות (אין צורך לקלוף) חתוכות גס
2 ל' מים
צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוץ
3 גבעולי סלרי 1
בצל חתוך גס
2 ביצים
חצי כוס קוואקר
כפית מלח
כפית כמון
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור
2 תבניות לתנור מרופדות בנייר אפייה ומשומנות בנדיבות בשמן זית
אופן הכנה
מבשלים בסיר את העדשים והבטטה כ-25 ד', מסננים ומצננים
שמים במעבד מזון את כל המצרכים עד שהתערובת אחידה
יוצרים לביבות בעזרת כף ומניחים על התבניות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל210 מעלות למשך 20 ד',
הופכים ואופים עוד 10 ד'
טיפ חשוב: הלביבות פריכות וטעימות בעיקר כשהן יוצאות מהתנור. אם אין לי צורך בכל הכמות אפויה לאותה ארוחה אני מעבירה לקופסא אטומה ושומרת במקרר עד יומיים ואופה ממש לפני הארוחה