חמין צמחוני
מנה משביעה לימי החורף הקרים, יטרפו אותה בשמחה גם באמצע השבוע, חלבון מלא כולל קטניות וגריסים המהווים שילוב מצויין לאיזון רמות הסוכר כחלק מתזונה ים תיכונית ובריאות החניכיים
מצרכים
2 כוסות חומוס לאחר השריית לילה
2 כוסות שעועית (לבנה, אדומה, מנומרת) לאחר השריית לילה
1 כוס גריסים
6-8 תפוחי אדמה קטנים (אין צורך לקלוף)
1 בצל
6-7 ביצים
5 תמרים
1 בצל גדול
3-4 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית קנמון (אופציונלי)
מלח, פלפל טחון טרי
2 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
אופן הכנה
מניחים בסיר מתאים לתנור את החומוס והשעועית, מוסיפים את התבלינים והשמן ומערבבים היטב.
לאחר הערבוב שמים בצד את הגריסים.
מעל מניחים את הבצל, תמרים, תפו"א וביצים.
מכסים במים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120º למשך 12 ש' לפחות.
מדי פעם בודקים שנשארו מים ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
לפני ההגשה מוציאים את הבצל והתמרים.
(את הקטניות המושרות ניתן להקפיא לפני או לאחר הבישול)